0 ₴ Кошик
Вибране
Порівняння
Каталог товарів

Сиропи для кави - ексклюзивні поради від бариста.

Набридла звичайна кава - додайте їй родзинки за допомогою сиропу. Сиропи для кави - це відмінний спосіб змінити звичний смак напою, надати йому гостроту, свіжість і загадковість. Навіть кава, виготовлена з високоякісних бобів, може іноді потребувати натхнення.

Де і навіщо застосовують сиропи для кави

Будь-який професійний бариста не мислить свою діяльність без різноманітних добавок, які покликані дивувати, зачаровувати й збагачувати новими смаками, вже знайомі напої. Сучасний сироп для кави - це вода, цукор і смакові добавки. Вибір ароматів, пропонованих виробниками, просто величезний. Намагаючись догодити споживачам, компанії експериментують створюючи все нові й нові смакові комбінації. Так поряд з класичними шоколадними, фруктово-ягідними, горіховими та іншими відомими добавками з'являються смаки змішані з квітковими ароматами (фіалка, лаванда) або унікальними десертами (тірамісу).

Сиропи для кави займають друге місце за значущістю

в асортименті будь-якої кав'ярні. 

Якщо підприємець стурбований успіхом і процвітанням своєї справи, пов'язаної з продажем кави та інших напоїв він повинен розуміти, що, люди люблять очима і віддають перевагу великим меню. Напевно кожному сподобається мати солідний вибір того, що можна замовити, а урізноманітнити меню в кав'ярні можна тільки завдяки сиропам для кави. Крім того, є особисті переваги ваших клієнтів, не всі люблять просто еспресо і американо. Дуже багатьом подобається еспресо з корицею або з вишнею, американо з молоком і кокосом, мокачино (капучино з шоколадним сиропом)

Сиропи мають досить широку сферу застосування. Їх використовують не тільки для створення кавових шедеврів, а й для:

  • Додання нового смаку морозиву;
  • Добавки унікальних ароматних ноток чаю, капучино, гарячому шоколаду, молочному коктейлю;
  • Використання в якості підсолоджувача до будь-якого напою;
  • Створення морсу або лимонаду;
  • Прикраси будь-якого десерту.

Конкуренція змушує не сидіти на місці розвиватися і залучати велику аудиторію до своїх закладів, і зробити це ви можете тільки за допомогою сиропів для кави. Це добавка, яка надзвичайно збагачує смак напою і може повністю змінити його характер. Безумовно, для більш амбітних рецептів, варто працювати з сиропами для кави.

Основні рекомендації до приготування кави з сиропом

Підбираючи сироп для кави, потрібно врахувати його вид і ступінь обсмаження, часто однакові сорти робусти і арабіки можуть відрізнятися між собою. Також

багато що залежить від щільності сиропу, ступеню солодощі і насиченості його смаку. Ґрунтуючись на досвіді багатьох бариста, безумовно, можна виділити кілька основних, найбільш вдалих правил змішування сиропів з іншими напоями, але не варто забувати про індивідуальності та особисті переваги кожного з нас.

Існують сиропи, поєднання з якими можна вважати класикою. Так шоколадний смак ідеальний для арабіки, карамельний незамінний для кави з додаванням молочних компонентів, а ванільний просто універсальний. Смакова різноманітність сиропів для кави величезна і найбільш успішні комбінації виглядають приблизно так:

  • Міцна кава - шоколад, карамель, ваніль.
  • Легка кава - фруктово-ягідні сиропи, а також карамельний або ванільний.
  • Східна кава - мигдаль.
  • Холодна кава - лайм, м'ята, лимон.
  • Кава 100% робуста - вишня, Амарето, полуниця, мигдаль, цитрусові або кориця;
  • Кава 100% арабіка - сиропи з лікерним смаком додають кислинку, а карамель, лісовий горіх, і тірамісу, навпаки, приберуть.

Пропорції

Від правильності пропорцій безпосередньо залежить якість будь-якої страви. Якщо переборщити з сиропом, можна не тільки зіпсувати смак улюбленого напою, але і назавжди відбити охоту до будь-яких добавок, тому експериментуючи з кавовими сиропами потрібно бути дуже акуратним.

Ідеальна кількість сиропу на одне еспресо - 5 мл (1 ч. Ложка). Якщо це напій з молоком, то допускається 2-3 ложки, в залежності від побажань клієнта і смакових характеристик самого сиропу. Для коктейлів кількість сиропу варто розраховувати виходячи із загального обсягу рідини, так на 150 мл готового напою можна додати 3 чайних ложки сиропу.

Кращі рецепти з додаванням популярних сиропів

Лате шоколадний

Складові:

  • еспресо
  • чайна ложка сиропу зі смаком шоколаду
  • столова ложка шоколадної начинки
  • 150 мл спіненого молока 3,2%
  • шоколадна посипка зверху

Вилити шоколадний сироп на дно склянки, залити каву. Акуратно налити свіже спінене молоко. Зверху прикрасити шоколадним топінгом і шоколадом.

Пряниковий лате

Складові:

  • еспресо
  • чайна ложка імбирного сиропу
  • кориця
  • 150 мл свіжого спіненого молока

Заварити еспресо і додати в нього сироп, змішати і акуратно влити свіже молоко. Посипати спеціями зверху.

Спеціальний лате макіато

Складові:

  • 2-3 ч. Ложки сиропу карамельного
  • 15 мл гарячого пінистого молока
  • 1 еспресо

Додати сироп у підігріте пінисте молоко в склянку, потім додати еспресо. Не змішувати, щоб шари молока і кави було видно. Подавати з довгою ложкою.

Карамельний лате з льодом

Складові:

  • 2 ч. Ложки сиропу карамельного
  • 1 холодний еспресо
  • 12 мл молока

Залийте молоком кубики льоду в склянці, потім повільно додайте еспресо і сироп. Подавати з товстою соломкою, не розмішуючи.

Безалкогольний коктейль для творчих натхнень.

Складові:

  • 1 ч.ложка сиропу лайм
  • 1,5 ч.ложка сиропу Блю Кюрасао
  • апельсиновий сік
  • 10 мл нектару маракуйи

Змішати всі інгредієнти. У келих для коктейлю помістити лід і залити готовим напоєм. Має злегка гіркувато-апельсиновий смак і зберігає свій синій оригінальний колір.

Холодний кавовий напій «Французька ваніль»

Складові:

  • 1 ч.ложка сиропу ванільного
  • 1 ч. Ложка сиропу карамельного
  • 5 мл молока
  • 1 холодний еспресо
  • збиті вершки

Змішати інгредієнти з кубиками льоду, помістити в келих для коктейлю і подавати зі збитими вершками або ванільним стручком.

Холодний карамельний молочний коктейль

Складові:

  • 1,5 - 2 ч. Ложки сиропу карамельного
  • 2 ч. Ложки сиропу ванільного
  • молоко

Змішати інгредієнти з кубиками льоду і помістити в стакан для коктейлів, зверху прикрасити топінгом за смаком

Квітковий газований чай

Складові:

  • 2 ч.ложки сиропу бузина
  • 12 мл мінеральної води
  • чай з льодом

Змішати всі компоненти в склянці з кубиками льоду.

Кава шоколадна

Складові:

  • 1,5 ч. Ложка сиропу лісового горіху
  • 1 еспресо
  • 9 ч.ложок гарячого шоколаду

Помістити сироп в стакан, потім додати еспресо, гарячий шоколад і перемішати.

Коктейль екзотичний

Складові:

  • 3 ч. Ложки сиропу кавун
  • 10 мл апельсинового соку
  • 5 ч. Ложок ананасового соку
  • 2 ч. Ложки соку лайма

Змішати інгредієнти з морозивом і налити в стакан. Швидке приготування, тривале задоволення.

 

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
15 + ? = 21
Рекомендовані товари