Акційні товари
Новий товар на нашому складі - пакувальна продукція для харчових продуктів
Швидкосуп і два нових смаку - Крем-суп Street Soup "Нутовий" і "Томатний"
Бамбукові стаканчики
Технологии в кофейном бизнесе: Внедрение современных технологий для улучшения качества обслуживания, управления запасами и оптимизации рабочих процессов
Сетевые мероприятия и сотрудничество: Как сотрудничество с другими предпринимателями, локальными артистами и культурными организациями может способствовать росту вашего бизнеса и обогащению местного сообщества.
Обучение и развитие персонала: Важность постоянного обучения бариста и других сотрудников, включая профессиональные курсы, мастер-классы и семинары.
Культура кофе в Украине: История и развитие кофейной культуры в стране, вклад украинских кофеен в мировую индустрию кофе
Адаптация к меняющимся потребностям клиентов: Анализ поведения потребителей и их предпочтений, чтобы лучше понять, какие напитки и услуги будут востребованы в будущем.
Сиропи для кави - ексклюзивні поради від бариста.
Сиропи для кави - ексклюзивні поради від бариста.
Набридла звичайна кава - додайте їй родзинки за допомогою сиропу. Сиропи для кави - це відмінний спосіб змінити звичний смак напою, надати йому гостроту, свіжість і загадковість. Навіть кава, виготовлена з високоякісних бобів, може іноді потребувати натхнення.
Де і навіщо застосовують сиропи для кави
Будь-який професійний бариста не мислить свою діяльність без різноманітних добавок, які покликані дивувати, зачаровувати й збагачувати новими смаками, вже знайомі напої. Сучасний сироп для кави - це вода, цукор і смакові добавки. Вибір ароматів, пропонованих виробниками, просто величезний. Намагаючись догодити споживачам, компанії експериментують створюючи все нові й нові смакові комбінації. Так поряд з класичними шоколадними, фруктово-ягідними, горіховими та іншими відомими добавками з'являються смаки змішані з квітковими ароматами (фіалка, лаванда) або унікальними десертами (тірамісу).
Сиропи для кави займають друге місце за значущістю
в асортименті будь-якої кав'ярні.
Якщо підприємець стурбований успіхом і процвітанням своєї справи, пов'язаної з продажем кави та інших напоїв він повинен розуміти, що, люди люблять очима і віддають перевагу великим меню. Напевно кожному сподобається мати солідний вибір того, що можна замовити, а урізноманітнити меню в кав'ярні можна тільки завдяки сиропам для кави. Крім того, є особисті переваги ваших клієнтів, не всі люблять просто еспресо і американо. Дуже багатьом подобається еспресо з корицею або з вишнею, американо з молоком і кокосом, мокачино (капучино з шоколадним сиропом)
Сиропи мають досить широку сферу застосування. Їх використовують не тільки для створення кавових шедеврів, а й для:
- Додання нового смаку морозиву;
- Добавки унікальних ароматних ноток чаю, капучино, гарячому шоколаду, молочному коктейлю;
- Використання в якості підсолоджувача до будь-якого напою;
- Створення морсу або лимонаду;
- Прикраси будь-якого десерту.
Конкуренція змушує не сидіти на місці розвиватися і залучати велику аудиторію до своїх закладів, і зробити це ви можете тільки за допомогою сиропів для кави. Це добавка, яка надзвичайно збагачує смак напою і може повністю змінити його характер. Безумовно, для більш амбітних рецептів, варто працювати з сиропами для кави.
Основні рекомендації до приготування кави з сиропом
Підбираючи сироп для кави, потрібно врахувати його вид і ступінь обсмаження, часто однакові сорти робусти і арабіки можуть відрізнятися між собою. Також
багато що залежить від щільності сиропу, ступеню солодощі і насиченості його смаку. Ґрунтуючись на досвіді багатьох бариста, безумовно, можна виділити кілька основних, найбільш вдалих правил змішування сиропів з іншими напоями, але не варто забувати про індивідуальності та особисті переваги кожного з нас.
Існують сиропи, поєднання з якими можна вважати класикою. Так шоколадний смак ідеальний для арабіки, карамельний незамінний для кави з додаванням молочних компонентів, а ванільний просто універсальний. Смакова різноманітність сиропів для кави величезна і найбільш успішні комбінації виглядають приблизно так:
- Міцна кава - шоколад, карамель, ваніль.
- Легка кава - фруктово-ягідні сиропи, а також карамельний або ванільний.
- Східна кава - мигдаль.
- Холодна кава - лайм, м'ята, лимон.
- Кава 100% робуста - вишня, Амарето, полуниця, мигдаль, цитрусові або кориця;
- Кава 100% арабіка - сиропи з лікерним смаком додають кислинку, а карамель, лісовий горіх, і тірамісу, навпаки, приберуть.
Пропорції
Від правильності пропорцій безпосередньо залежить якість будь-якої страви. Якщо переборщити з сиропом, можна не тільки зіпсувати смак улюбленого напою, але і назавжди відбити охоту до будь-яких добавок, тому експериментуючи з кавовими сиропами потрібно бути дуже акуратним.
Ідеальна кількість сиропу на одне еспресо - 5 мл (1 ч. Ложка). Якщо це напій з молоком, то допускається 2-3 ложки, в залежності від побажань клієнта і смакових характеристик самого сиропу. Для коктейлів кількість сиропу варто розраховувати виходячи із загального обсягу рідини, так на 150 мл готового напою можна додати 3 чайних ложки сиропу.
Кращі рецепти з додаванням популярних сиропів
Лате шоколадний
Складові:
- еспресо
- чайна ложка сиропу зі смаком шоколаду
- столова ложка шоколадної начинки
- 150 мл спіненого молока 3,2%
- шоколадна посипка зверху
Вилити шоколадний сироп на дно склянки, залити каву. Акуратно налити свіже спінене молоко. Зверху прикрасити шоколадним топінгом і шоколадом.
Пряниковий лате
Складові:
- еспресо
- чайна ложка імбирного сиропу
- кориця
- 150 мл свіжого спіненого молока
Заварити еспресо і додати в нього сироп, змішати і акуратно влити свіже молоко. Посипати спеціями зверху.
Спеціальний лате макіато
Складові:
- 2-3 ч. Ложки сиропу карамельного
- 15 мл гарячого пінистого молока
- 1 еспресо
Додати сироп у підігріте пінисте молоко в склянку, потім додати еспресо. Не змішувати, щоб шари молока і кави було видно. Подавати з довгою ложкою.
Карамельний лате з льодом
Складові:
- 2 ч. Ложки сиропу карамельного
- 1 холодний еспресо
- 12 мл молока
Залийте молоком кубики льоду в склянці, потім повільно додайте еспресо і сироп. Подавати з товстою соломкою, не розмішуючи.
Безалкогольний коктейль для творчих натхнень.
Складові:
- 1 ч.ложка сиропу лайм
- 1,5 ч.ложка сиропу Блю Кюрасао
- апельсиновий сік
- 10 мл нектару маракуйи
Змішати всі інгредієнти. У келих для коктейлю помістити лід і залити готовим напоєм. Має злегка гіркувато-апельсиновий смак і зберігає свій синій оригінальний колір.
Холодний кавовий напій «Французька ваніль»
Складові:
- 1 ч.ложка сиропу ванільного
- 1 ч. Ложка сиропу карамельного
- 5 мл молока
- 1 холодний еспресо
- збиті вершки
Змішати інгредієнти з кубиками льоду, помістити в келих для коктейлю і подавати зі збитими вершками або ванільним стручком.
Холодний карамельний молочний коктейль
Складові:
- 1,5 - 2 ч. Ложки сиропу карамельного
- 2 ч. Ложки сиропу ванільного
- молоко
Змішати інгредієнти з кубиками льоду і помістити в стакан для коктейлів, зверху прикрасити топінгом за смаком
Квітковий газований чай
Складові:
- 2 ч.ложки сиропу бузина
- 12 мл мінеральної води
- чай з льодом
Змішати всі компоненти в склянці з кубиками льоду.
Кава шоколадна
Складові:
- 1,5 ч. Ложка сиропу лісового горіху
- 1 еспресо
- 9 ч.ложок гарячого шоколаду
Помістити сироп в стакан, потім додати еспресо, гарячий шоколад і перемішати.
Коктейль екзотичний
Складові:
- 3 ч. Ложки сиропу кавун
- 10 мл апельсинового соку
- 5 ч. Ложок ананасового соку
- 2 ч. Ложки соку лайма
Змішати інгредієнти з морозивом і налити в стакан. Швидке приготування, тривале задоволення.